dijous, 2 d’abril del 2015

Jorge Fernández Díaz hauria de dimitir, però no ho farà

Si fem cas a l'informe forense encarregat a la Universitat del País Basc per part de l'acusació particular, queda demostrat que el llançament de pilotes de goma i gasos lacrimògens a càrrec de d'efectius de la Guàrdia Civil, en la tragèdia d'El Tarajal va causar la mort d'almenys cinc dels quinze immigrants morts. A més, l'estudi revela que les autòpsies realitzades no es varen fer bé.
Són massa errors greus del personal depenent del ministre de l'Interior al llarg d'aquesta legislatura com que tinguem d'anar-lo aguantant fins que els electors no el puguem engegar a dida a finals d'any. Un dels mals de la política a Espanya és que ningú o gairebé ningú dimiteix, per greus que siguin els fets ocasionats. Els polítics han d'assumir la responsabilitat política i desaparèixer. No pot ser que no passi res. Que hi hagi víctimes per una estratègia equivocada i potser fins i tot criminal, i que el senyor ministre pugui continuar vivint tranquil. Si més no per coherència religiosa, hauria de fer el pas i reconèixer els fets.
No l'estem acusant de criminal, sinó de responsable polític. Aquesta circumstància és ignorada sistemàticament per tots els partits polítics espanyols, sobretot el PP, però el que és més trist és que per motius insignificants s'omplen la boca demanant la dimissió dels altres. Suposo que la senyora Sánchez-Camacho se sentirà al·ludida.
Desitjo que el PP rebi el càstig que es mereix la seva política prepotent i d'abús de la majoria absoluta per fer cas omís a la gent. La democràcia que jo entenc no és aquesta. Les persones s'han de tenir en compte sempre i no es pot jugar amb elles, tinguin l'encàrrec que tinguin i la majoria que tinguin. Si a tot això hi afegim el control del poder judicial, ja podem plegar. Ens queden uns mesos per resistir. No els oblidarem.