dimarts, 28 d’abril del 2015

Senyor Iceta, així no aconseguiran la regeneració democràtica

Avui s'ha escampat la notícia que ja vaig comentar en el post d'ahir sobre les llistes fantasmes. Han sortit els líders del PP i PSC a justificar una pràctica legal, però èticament vergonyosa i signe de la decadència dels grans partits polítics.
A Catalunya estàvem acostumats a veure llistes fantasmes en el PP, i sempre, com ara, l'excusa era el victimisme. El fet que ara també ho faci el PSC ens ha vingut de nou. Potser ja ho hauria fet en alguna ocasió en algun poble, però no de la manera descarada d'aquesta vegada.
El senyor Iceta està quedant retratat i no té cap legitimitat per parlar de regeneració democràtica. Estic molt d'acord amb els comentaris crítics a aquesta decisió i sobretot que es consideri un insult a la democràcia i d'una manera especial als electors d'aquests municipis que han vist com un partit polític, que caldria suposar seriós, els ha col·locat un candidat a alcalde que no coneixen de res. No dèiem que a les eleccions municipals es votava les persones? Quines persones, si no sabem qui són?
Amb pràctiques com aquestes potser obtindran més subvenció i algun diputat o conseller comarcal de més, però el que sí que obtindran és un descrèdit i un allunyament de la ciutadania que no vol ser enganyada, que encara confia en la democràcia i que ja està molt farta de tanta mediocritat, promeses incomplertes, corrupció i males arts. Si volem millorar el país, hem de donar el primer pas, i això ho confiàvem en els polítics.