dijous, 26 de març del 2015

Les conclusions de l'accident aeri poden ser precipitades

Totes les notícies del dia giren al voltant de l'accident aeri de dimarts, una vegada el fiscal francès ha declarat que el copilot va estavellar intencionadament l'aparell als Alps. La notícia ha estranyat per la rapidesa en què s'ha arribat a una conclusió i també hi ha hagut qui ho ha criticat, entenent que calia esperar a tenir més detalls i informacions per poder concloure en la causa de l'accident.
No sé si el fet de conèixer els motius de l'accident, els familiars de les víctimes ho pateixen de manera diferent, però en tot cas l'anunci que es pot tractar d'un acte criminal, de ben segur que ha de fer molt mal. Ningú recupera el familiar mort, però és terrible imaginar que ha mort per voluntat d'una persona.
Segur que sabrem més detalls en els propers dies, però seria molt injust per al copilot que les pistes portessin a determinar que l'accident no va ser voluntari. És per això que estic d'acord amb qui ha criticat que es precipitessin les conclusions quan hi ha tantes famílies afectades.