divendres, 6 de març del 2015

El PP pretén morir matant

No hi ha setmana que el govern espanyola no presenti un recurs al Tribunal Constitucional en contra d'alguna llei catalana, o n'aprovi una d'espanyola que tregui competències a Catalunya. Aquesta política de Madrid ha existit sempre, però ara és més accentuat. Els motius són dobles. Per una banda el govern català pressiona més que abans, però sobretot perquè el govern espanyol pretén esclafar-nos perquè no ens quedin ganes de voler independitzar-nos.
Si bé sembla, i a algú li agrada poder-ne parlar, que la força independentista s'ha adormit, l'acció continuada en forma de gota malaia, per part del govern espanyol, beneficia els defensors del moviment sobiranista. Aquest atac constant a tot el que aprova el Parlament català, que ha estat escollit democràticament pels catalans i catalanes, no fa res més que augmentar l'odi cap a un govern espanyol que es val de la majoria absoluta per desautoritzar-lo i convertir-lo en una eina sense contingut.
Això, però, tard o d'hora els passarà factura i llavors no entendran què han fet malament. La seva prepotència i ofuscació els ha fet el pitjor govern de l'Espanya democràtica, eliminant i reduint drets democràtics guanyats a pols, que trigarem a recuperar-los, però que no dubtin que ho aconseguirem.
El partit del PP i el seu govern serà tot el legal que vulguin, però l'ètica no saben què significa. No és estrany, com ahir llegir a l'ARA, que Espanya ocupi un lloc proper al 100 en el llistat de països ordenats pel grau d'independència judicial. És vergonyós i tots els membres del PP amb càrrec i responsabilitat siguin uns impresentables, amb rècords de corrupció i fomentadors de les desigualtats.