diumenge, 22 de març del 2015

La llei electoral catalana una darrera oportunitat per al PSC

Amb els treballs d'aquests dies per aprovar la llei electoral catalana, el PSC ha esdevingut clau perquè la llei sigui una realitat. Només amb el vot favorable del PSC, d'un sol diputat del grup municipal socialista, la llei podria aconseguir els 90 vots necessaris.
El PSC es fa pregar, i la raó és la de sempre: aconseguir una llei electoral que li sigui favorable. Una vegada més un partit polític prioritza els interessos de partit per sobre dels interessos de país. És per això que estem a l'expectativa de quina serà la posició final del PSC, del partit socialista català que ha fet fora els sobiranistes, però que no hauria de ser motiu per posar-se en contra dels partits que defensen una legislació pròpia, i en canvi posar-se al costat de PP i C's, que fan tot el possible per treure contingut a les institucions catalanes i a tot allò que promouen.
El PSC, doncs, té l'oportunitat de demostrar que pensa en el país abans que en el partit, i vol una llei electoral pròpia, al marge de si el beneficia o no. En una negociació tothom ha d'estar disposat a cedir. Això és la democràcia, i encara n'hem d'aprendre molt.
Avui també serà el dia en què comprovarem si Podemos té futur i de quina manera el poble andalús castiga els quatre anys de prepotència i corrupció del PP espanyol. Un vot majoritari al PP significaria un suïcidi per a la ciutadania andalusa, però també un mal auguri per a tots els espanyols, catalans inclosos. Només podem desitjar un fracàs del PP, i que l'entrada de C's no els permeti sumar cap majoria per governar Andalusia.