divendres, 15 de novembre del 2013

El PSC es rendeix al PSOE sense res a canvi

Allò que fa el PSC al Congrés de Diputats, no permetrà que ho facin els diputats del sector crític, al Parlament català. El PSC pot discrepar del PSOE, però el sector crític no ho pot fer. És veure la palla a l'ull de l'altre i no adonar-se de la biga a l'ull propi. És una mostra més de la manca de democràcia interna en molts partits polítics. Llavors... què es pot esperar d'ells quan governen?
Tinc gravades a la memòria una colla de frases políticament incorrectes, de regidors i regidores que a micròfon obert falsejaven el que realment pensaven i creien. N'hi ha molts i moltes a qui la participació i transparència només són una pantomima. No hi creuen, però dissimulen perquè els hi va el vot per perpetuar-se en la política.
Criticar les actituds de governs amb majoria absoluta, quan internament són incapaços d'acceptar la discrepància, és una mostra de la feblesa dels seus arguments, la seva incapacitat per dialogar amb els que pensen diferent i la falsedat en què construeixen la seva estructura política. "Al servei de la ciutadania" és una frase per quedar bé, però que darrerament és lluny de la realitat. L'únic bé que es defensa és el personal.
La gran culpa de tot això és que la majoria dels polítics de la cúpula dels partits s'han perpetuat en el càrrec i no volen ni poden fer res més. Llavors no defensen la seva ideologia, sinó la seva carrera política, el seu lloc de "treball", el seu sou de polític. Aquest plantejament és el que malmet la democràcia, és el que empobreix la societat.
Diumenge veurem el desenllaç.