dissabte, 2 de novembre del 2013

Creix l'incivisme i la mala educació a Arenys de Mar

No sé què hem fet malament i el pitjor de tot és que ho continuem fent fatal. Hi ha qui confon tradició amb bretolada, i no s'acontenta amb embrutar la vila per cap d'any que hi ha afegit una segona excusa en la seva incívica agenda. I els pares?
Els pares som tant o més culpables del que està passant. Quina gràcia hi trobem en les bretolades dels nostres menors? Tothom conviu amb uns referents que l'identifiquen en un entorn, una ciutat, un país, però resulta massa senzill i pobre que aquests referents es limitin en pensar quina en podem fer perquè sigui la més grossa, la gamberrada més grossa, s'entén.
La idea de la nit de naps, la tradició, no sempre esdevé la protagonista i deixa pas a iniciatives o estratègies de gamberrisme. Aquesta simplicitat no ha pogut esperar el mes de gener, i en els darrers anys ha sorgit i s'ha deixat veure la nit del 31 d'octubre, la nit de la castanyada. Brètols menors d'edat s'han assortit d'ous per embrutar les façanes dels nostres carrers. A què ve això? volem instaurar una nova tradició? com que el halloween és mol americà i la castanyada massa sonsa, escollim-ne una altra més nostrada: l'incivisme, fer el brètol, fastiguejar els nostres veïns, i això... fa tanta gràcia.
On són els nostres fills i filles la nit del trenta-u d'octubre? a celebrar la castanyada? segur? o intuïm que alguna en fan? Ells són els protagonistes, però nosaltres els ho posem fàcil, i no ens podem alliberar de la responsabilitat que cal assumir. Penso que Arenys no es mereix una segona nit d'incivisme i bretolades, però depèn de tots no consolidar-la.