dissabte, 18 de febrer del 2012

Entretinguts a Sant Pol de Mar

Si fa unes setmanes comentàvem la passejada de la senyera pels pobles del Maresme, avui el show es representava a la població de Sant Pol de Mar, jugant a despenjar la bandera espanyola, que no hi era i ho han hagut d'improvisar. Senyors, ja podem acomiadar la cangur que la canalla ja s'entretén!
De jugar amb senyeres, estelades i tot tipus de símbols en sabem tant com vulgueu. Sempre hi ha qui està disposat a inventar-se una nova moguda per bellugar un centenar de fidels i somiadors. S'ha de reconèixer que si no fan mal, podem deixar-los passar l'estona. La llàstima és que probablement hi ha qui dedica esforços en projectes equivocats, però tal com van les coses, ara només podem aspirar a marejar la perdiu, confiant que arribi el moment de veure que els nostres polítics fan el pas necessari per aconseguir allò que diem que volem, però no ho sembla.
Hi ha qui pensarà que accions com la d'aquest matí a Sant Pol, són necessàries per aconseguir el reconeixement del nostre dret a l'autodeterminació. El problema és que som incapaços d'organitzar-nos políticament, i cada vegada que sorgeix un partit o grup independentista, es produeix un trencament i divisió que impossibilita la unió i, per tant, la força.
A les darreres eleccions autonòmiques hi va haver qui es va creure el senyor Laporta i el va fer entrar al Parlament català. Dies després ja es discutia amb els seus companys de grup, i tampoc aquests no han estat capaços de fer pinya amb els altres independentistes, els d'ERC. L'única cosa que han aconseguit, és la crescuda de partits com PxC i la radicalització del PP català. 
Deixant de banda el PSC, que en aquests moments se'm fa difícil valorar, heu provat de sumar PP+C's i ERC+SI? i als ajuntaments catalans? Em reafirmo en la idea que no ho estem encarant correctament, i no hi disfruto, sinó que em sap greu.