diumenge, 12 de febrer del 2012

Els menys intel·ligents són de dretes

Això no ho dic jo. Es tracta d'una de les conclusions a què s'arriba en un estudi canadenc. Segons diu la notícia del diari ARA, "els autors afirmen que les persones amb baixa intel·ligència acostumen a tenir unes tendències polítiques properes a la dreta, ja que això els fa sentir segurs."
També diu que les persones menys intel·ligents acostumen a ser més racistes. D'aquesta manera afirmen que no és el nivell educatiu el que fa ser més o menys racista, sinó la intel·ligència innata. La notícia del diari continua dient que "l'estudi afirma que la ideologia de dretes constitueix una via per a persones amb baixa capacitat de raonament per convertir-se en prejudicis contra grups com els d'altres races i els homosexuals."
De totes maneres caldrà veure el nivell d'intel·ligència de les persones d'esquerra a l'hora de llegir la notícia, per si ja es condecoren Cum Laudem. Perquè a l'hora de simplificar les coses tots hi som a primera línia, sobretot quan ens ve bé.
Personalment no he fet cap estudi, però sempre he cregut que ser de dretes era més fàcil que d'esquerres. Esclar que avui costa una mica diferenciar uns dels altres. Si ho agafem en la manera de gestionar la cosa pública, podem entendre que el discurs de la dreta és més fàcil, perquè és més individualista, que és allò que som tots nosaltres, encara que vulguem passar per col·lectivistes. Si et demanen solidaritat per als que estan pitjor que tu, la qual cosa et significa un sacrifici, per petit que sigui, aquest missatge no agrada tant com que et diguin: agafa la drecera i oblida't del veí, que ja s'espavilarà.
En cap moment he arribat a valorar la diferència intel·lectual entre uns i altres. Potser, si m'apureu, veuria més intel·ligents els individualistes, perquè veient i ignorant el sofriment dels altres, passen de llarg i procuren per ells. Esclar que és una intel·ligència que no tots compartim, si més no públicament, i en tot cas ja ens lamentem de no ser prou honests al proclamar-ho.