dijous, 23 de febrer del 2012

El PP posa en perill la feble democràcia espanyola

Sense haver aconseguit un estat totalment democràtic que rebutgés el passat dictatorial d'Espanya, els ciments de l'estructura s'esquerden per una revifalla de l'esperit més antidemocràtic del Partit Popular espanyol. Que el Partit Popular consideri no idoni el representant d'ERC per formar part de la Comissió de Secrets Oficials al Congrés de Diputats de Madrid, posa en dubte la capacitat demòcrata del Partit Popular.
No és la més o menys simpatia que jo pugui tenir per ERC, sinó el fet de rebutjar un representant de la ciutadania al Congrés de Diputats perquè exerceixi la seva responsabilitat política que se li ha delegat. Una actitud com aquesta no es podrà defensar mai dins un marc democràtic, i això és molt perillós.
No estem parlant de canviar lleis aprovades per partits polítics d'altres ideologies, sinó de menyspreu a la voluntat del poble sobirà. Em sap greu haver de recordar l'error comès per aquelles persones que posaven al mateix cistell el PSOE i el PP. Amb això no defenso actituds hostils del partit socialista espanyol cap a nosaltres, ni l'actitud massa fràgil del partit socialista català, sinó constato que el PP és un clar enemic del poble català, quant al seu somni de gaudir del dret elemental a l'autodeterminació. Malauradament, la cursa no s'acabarà aquí, sinó que pitjors decisions veurem prendre contra la nostra cultura, que de ben segur obriran als ulls de bona part de la ciutadania, però serà massa tard.
Pujol ho deia avui. Més pessimista no l'havia vist mai, i el president és intel·ligent i gat vell. Jordi Pujol no diu les coses perquè sí. Per cert, l'ha encertat quan ha demanat a Alícia Sánchez-Camacho que s'assereni, i ha estat molt dur quan a tractat Vidal Quadras d'orgullós i Alícia de vanitosa.
Els ciutadans no podem permetre que sota l'excusa de la majoria absoluta es buidi de sentit l'esperit democràtic de la nostra societat. Quan han vetat Alfred Bosch, han pensat en la quantitat de diputats i alts càrrecs del Partit Popular que han estat jutjats i imputats per prevaricadors i mal ús dels seus càrrecs públics? Són més fiables aquests que un polític d'ERC? És injust, immoral i molt molt perillós! I això passa precisament el 23F.