dissabte, 1 d’octubre del 2011

Trobada dels Claveras

Cap de setmana de celebracions, aquest migdia hem viatjat fins a Olost, en una trobada de cosins que feia anys que en parlàvem i finalment hem fet realitat. Dinou cosins en tres famílies és una bona mitjana, sobretot tenint en compte que a casa només som dos. Amb les respectives parelles, hi faltava la Roser, que ens va deixar no fa massa temps, després d'una llarga malaltia, i la Gemma i la Pilar, que la seva salut tampoc els ha permès venir.
El pare, a punt de fer els 91 anys, i únic supervivent de la generació de germanes i cunyats, ha participat de la festa. Precisament va ser a la festa dels 90 anys que es va acabar de coure la trobada d'avui. 
La nostra família ja hi té experiència amb aquest tipus de trobada, ja que des de fa una bona colla d'anys, es realitza amb els cosins per part de pare. En aquest cas són moltes més famílies, totes elles amb un grapat de fills, però, com acostuma a passar, al cap dels anys hi ha més absències.
Hem recordat els anys en que vivíem tots per Vic. Temps d'adolescència i estius a Cantonigròs. Ara, una bona colla dels cosins vivim fora. Però també hem parlat de l'actualitat. De les aficions i treball. Alguns ja jubilats. En Rafel, amb qui vaig treballar els anys vuitanta, ha liderat el xou típic de la família Sala, molt "indignat" amb la política i la premsa actual. Esperarem un informe que ens ha promès, per veure cap on hem d'anar i què podem rebutjar. També ha estat ell qui ens ha portat la seva variada collita de vins espumosos. La Pilarín, accessible i generosa, els ha obsequiat, a petició del cambrer, amb un dibuix improvisat. Per cert, si aneu a Vic, abans de Reis, aneu al Museu de l'Art de la Pell, on, a més de gaudir de l'exposició permanent, podreu observar l'exposició que la Pilarín ha organitzat en motiu dels seus 50 anys de ninotaire.
Hem tornat a Arenys, que demà tenim la segona celebració del cap de setmana. En aquest cas la protagonista és la Clara.