dijous, 13 d’octubre del 2011

Solidaritat amb els que pateixen

Aquest dijous estem pendents del desenllaç del segrest de dues cooperants de Metges sense fronteres, una d'elles veïna de Palafrugell. Tot i que La Vanguardia informava de la seva localització, encara en mans dels segrestadors, no hi ha dubte que fins que no siguin alliberades, serà un patir per part de familiars i amics, i també dels que ens posem a la seva pell, en moments d'angoixa.
El sofriment d'aquestes noies i familiars, forma part del trencaclosques dels diaris, compartint notícia amb el trencament de les relacions de Puyol, o dels diners amb que la Unió Europea subvenciona la duquessa de Alba. Tot plegat és un senyal de que la vida continua i nosaltres som una peça més del seu joc.
Probablement la notícia del segrest haurà servit per recordar-nos el que està passant a la banya d'Àfrica, i que després d'una setmana a primera fila de les notícies, ho havíem oblidat completament. Això també forma part del nostre món canviant i que no s'atura, sinó que continua lleuger endavant, deixant el dolor allà on han rebut, que no desapareix encara que ho faci de la nostra memòria.
A casa nostra també vàrem estar pendents, aquest estiu, del PIRMI i de l'atzagaiada del govern català a l'hora de canviar el sistema de pagament, amb l'excusa de detectar els infractors. Ara, pràcticament no en parla ningú, però hi ha famílies que continuen patint el problema i ben aviat n'hi haurà més, quan deixin de cobrar la consignació de l'atur. Ja sé que estem preocupats per si ens tornaran a retallar el sou, o la paga de Nadal, però no hauríem d'oblidar-nos d'aquells a qui ja no se'ls pot retallar res, perquè no tenen res. Hauríem d'exigir al govern, dedicació per aquestes persones, i que no ho deixin sota la responsabilitat dels ajuntaments, que ja tenen prou feines per subsistir.
Continuarem seguint les notícies sobre el segrest de les dues cooperants, però no ens oblidarem que a casa també hi ha famílies que pateixen, perquè no saben si podran alimentar els seus fills, ni on podran anar a viure si els treuen del pis que tenen hipotecat, o deuen el lloguer.