divendres, 4 de juny del 2010

Macedònia de debats

Hem acabat el curs amb una macedònia de debats. Una tertúlia a partir de temes escollits i preparats pels diferents membres del grup. Havíem posat uns deures i s'han fet, i la tertúlia s'ha desenvolupat de manera ordenada i molt participada.
Recordo que els primers temps, quan encara estàvem definint com volíem que fossin les nostres trobades, algú va dir que li interessava participar-hi sempre i quan no es tractés de venir amb deures fets, havent preparat la trobada. Això em va quedar gravat i ho vàrem organitzar a partir de xerrades en què convidàvem experts a participar i conduir-les. De tant en tant la tertúlia l'ha conduït alguna persona del grup, però sense que es convertís en un hàbit.
Avui, darrer dia del curs, hem fet una excepció i hem deixat via lliure perquè cadascú preparés el que li semblés més interessant, a partir d'una notícia, d'un escrit, i ha estat una bona experiència. Hem parlat de la custòdia compartida, dels successos de Gaza, de la situació que viuen els cristians en terres de l'Islam, de la subjugació de la política per l'economia, del documental "Adéu Espanya?", de la fusió de pobles o de mancomunar serveis.
Es tractava de fer pinzellades dels temes, tanta estona com requerissin, sense pretendre arribar massa enllà, perquè tampoc tenim solucions per a tot...
Penso que la idea es pot repetir novament. Ara, de moment, ens hem desitjat bon estiu i emplaçat fins a l'octubre, en plena activitat de tardor.