dissabte, 26 de juny del 2010

Criticar per construir o destruir

Sens dubte que cal aclarir si hi ha relació de CIU amb el cas del Palau, i és necessari que els partits polítics exigeixin conèixer la veritat i el possible frau o mal ús del fons econòmic. Passa, però que la gent comença a estar tipa de tant picabaralla. Algú creu que a base de desprestigiar els altres partits polítics, un aixeca el propi i li dóna prestigi, però és un error. La ciutadania posa tots els partits al mateix sac i el mal que es creu fer als altres també es fa a un mateix.
Al nostre municipi també hi ha aquest costum i durant tres setmanes seguides els oients de Ràdio Arenys escolten crítiques al govern municipal, que busquen més desgastar el govern que no pas col·laborar amb esperit constructiu. Aquesta manca de crítica positiva fa que un deixi de seguir l'emissora per no enfadar-se, quan el que caldria seria escoltar què es diu per intentar millorar. Sempre, però hi ha qui et fa arribar els comentaris i constates que el millor que has fet ha estat prescindir-ne i continuar treballant d'acord amb el que creus i amb ganes de construir i servir.
A Barcelona han sortit de les discussions sobre el model de la Diagonal per retornar amb la conveniència o no de fer passar l'AVE per sota la Sagrada Família. Tot plegat es podria tractar més d'una desconfiança vers els tècnics que no pas una discussió política. Com a mínim això hauria de ser la conclusió, si no pensem que els polítics puguin utilitzar aspectes tècnics per polititzar, encara que tampoc seria tan estrany. No cal anar massa lluny que això ha passat a casa.
Al final arribaríem a la conclusió que en política el que val és ser un bon orador, un bon polemista, tenir la pell curtida i a poder ser una mica dura. Sigui com sigui jo em mantindré amb el convenciment que el més important és ser honest, transparent i treballador.