dimecres, 9 de juny del 2010

El substitut d'Hereu

Ja fa temps que a la casa gran de la capital hi ha rebombori. Fins ara el PSC tenia la seguretat gairebé evident de mantenir-se en el poder, amb l'ajuda dels altres dos partits de l'esquerra catalana. La crisi o la mala gestió, o ambdues coses alhora, ha fet posar en dubte la continuïtat d'Hereu com a candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona.
Perquè no sóc barceloní, ni conec l'entramat del partit socialista, les persones que hi ha dins i la situació en què es troben, no he pogut parlar mai de la idoneïtat d'Hereu com alcalde de Barcelona. Tot el que puc dir és d'aparença, però mai de qualitats personals. Sí en canvi m'ha estranyat que el PSC tingués a persones desaprofitades, com en Ferran Mascarell, i no tiressin d'elles per ocupar un lloc de prestigi i alta responsabilitat.
Ja sé que parlar-ne ara resulta molt fàcil, ja que ha sortit la notícia que potser Hereu no seria el nou alcaldable del PSC i que podria substituir-lo en Mascarell. És precisament arran d'aquesta notícia que puc parlar-ne i afegir que va ser el dia que Ciutadans pel Canvi presentava els resultats de la campanya de la ILP per a la nova llei electoral, a l'Ateneu Barcelonès, que vaig descobrir que per allà s'hi movia en Ferran Mascarell, i em va estranyar.
Pel poc que conec Ferran Mascarell, penso que seria un molt bon alcalde per Barcelona, una ciutat que, des de la sortida de Maragall, no ha tingut massa sort amb els alcaldes. Mascarell no va exercir massa temps de conseller de Cultura, però se li va veure nivell i això és el que falta avui dia.
Era a la tertúlia de les 3h de la tarda, a Catalunya Ràdio, que comentaven que el nivell dels polítics actuals no té res a veure amb el d'anys enrere. Jo també ho he dit moltes vegades i ho he escrit en aquest blog. També es preguntaven si era el mirall de la societat, però jo ho dubto, considero que la nostra societat es mereix millors polítics i entre tots hauríem de fer els possibles perquè es deixin veure i es decideixin a entrar en joc.