dijous, 3 de juny del 2010

Els altres estan equivocats

Els altres estan equivocats i només jo tinc raó. Sembla estrany que no ho sàpiguen veure... podríem trobar més frases semblants que escoltem diàriament a qualsevol tertúlia improvisada. Amb aquest tarannà es fa difícil posar-se d'acord.
Aquest capvespre quan tornava a casa he sentit per uns segons una conversa de veïns preocupats per les obres de la Riera. No eren uns veïns qualsevol, almenys alguns d'ells, sinó que tenien interessos econòmics lligats amb la Riera. Pel que he pogut escoltar comparaven la situació actual amb la de l'època stalinista; una dictadura. Curiosament no han parlat de la dictadura franquista.
M'hauria agradat somriure, per l'acudit, però no ho he pogut fer perquè he pogut veure i sentir la ràbia amb què ho deien, i per uns segons he repassat mentalment la situació i m'he adonat de la hipocresia que inunda moltes ments.
Acostuma passar que quan fas un favor a una persona, ella mateixa no t'ho agraeix, perquè considera que has fet poc, i al mateix temps et poses els altres en contra perquè es consideren en desavantatge. Això és el que podríem dir dels protagonistes de l'exemple de la conversa d'aquest capvespre a la Riera.
Hi ha present, passat i futur, i les solucions tenen un temps per resoldre`s. Les coses no es fan del matí a la nit, i si volem millorar la nostra vila, s'han de fer obres. Hi ha, però, un col·lectiu especial, els botiguers, que sempre culpen els altres dels resultats dels seus negocis, quan aquests no són bons. No hi ha capacitat per autoanalitzar-se  i poder arribar a la conclusió que hi ha altres factors que condicionen els resultats, i potser també hi ha part de culpa. A part que no és bo generalitzar, també la història ens ha demostrat que a tot arreu ha passat el mateix i al final el seny s'imposa. Jo confio que Arenys passarà el mateix.