dimarts, 31 de gener del 2006

Mozart +Territori

Mozart

Aquesta tarda he assistit a la conferència programada per l’Aula d’Extensió Universitària d’Arenys de Mar, a càrrec del musicòleg mataroní Joan Vives, “Mozart, el naixement d’un geni”. La xerrada, inclosa en el calendari de conferències del curs de l’Aula, ha servit per iniciar el conjunt d’actes que tindran lloc a la nostra població, en commemoració dels 250 anys del naixement del compositor Wolfgang Amadeus Mozart, on destaca el concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, sota la direcció del mestre Jordi Mora, que tindrà lloc aquest dissabte, a 2/4 de 10 del vespre, al Teatre Principal.
En Joan és un gran orador, amb molts recursos, que manté intacte l’atenció dels assistents, que queden meravellats pels seus coneixements. No és la primera vegada que participa en un acte de l’Aula, però mai no es repeteix i sempre aporta nous coneixements.
És d’agrair la tasca de l’Aula, a qui considero en aquests moment com l’entitat cultural més activa de la nostra població. La sala Josep M. Arnau estava plena de gom a gom i hi regnava un silenci només trencat per la melodia d’en Joan Vives.

Territori

Abans de sortir de casa per anar al Calisay, he pogut escoltar una estona de la roda de premsa on s’ha explicat els acords del Govern català. El tema que ha cridat més l’atenció dels periodistes però, no ha estat precisament de cap acord sinó la informació que han donat sobre la llum verda que s’ha donat a la tramitació necessària per establir una nova divisió territorial, a partir dels municipis, les comarques i les vegueries.
No he pogut escoltar totes les preguntes ni respostes però ha quedat clar que la proposta del Govern és la divisió de Catalunya en set vegueries, encara que serà el Parlament qui ho haurà d’aprovar i també han avançat que es mantindrà un diàleg amb els municipis.
M’agradaria que els nostres representants municipals participessin activament en la redacció final del nostre territori. És necessari tenir en compte tots els elements i hi ha municipis i comarques que d’entrada s’han oposat als criteris del tripartit. Serà bo el grau de participació que tindran, i les possibilitats d’incidir en la divisió final.