dimarts, 13 de juny del 2023

La utilitat del cordó sanitari

Ripoll és el centre d’atenció des de la jornada electoral quan els ripollesos que varen acudir a les urnes van fer guanyadora la llista d’extrema dreta liderada per Sílvia Orriols. La diferència de vots amb la resta de partits polítics és prou important com per obligar-los a tots a pactar si no volen que sigui l’extrema dreta qui governi la ciutat a partir d’aquest dissabte.

La discussió està en si es pot permetre aquest govern o cal construir el famós cordó sanitari per evitar-ho. Coneguts els resultats, ja vaig comentar què en pensava de victimitzar formacions polítiques que han guanyat unes eleccions, amb pactes que a vegades són poc naturals. Entenc que no agradi que el teu municipi sigui governat per l’extrema dreta i tot el que això representa, però també hem de pensar en la voluntat popular. 

Soc contrari a tot el postulat de l’extrema dreta i detesto el seu plantejament i em repugna, però també penso que victimitzant-los no és la millor manera de combatre’ls. Hi ha molta gent que els ha votat i hem de saber per què, i treballar per evitar que aquest vot es perpetuï, solucionant i donant resposta als problemes que pateix la ciutadania i que fa que optin per donar suport electoral a aquestes formacions.

Entenc que tots els altres partits s’ajuntin per deixar l’extrema dreta a l’oposició, però seria bo que ho reflexionessin i pensessin si no és millor que els guanyadors assumeixin el govern i s’estavellin. Després, davant l’evidència de la seva incapacitat per governar la ciutat, pot venir la moció de censura, de manera que la població s’adoni que el discurs de l’extrema dreta és fals i no se’ls fa fora perquè sí, sinó perquè realment no tenen la resposta a les necessitats dels ripollesos. Sincerament, el tema no és senzill i no voldria trobar-me en la seva situació.