dimarts, 20 de juny del 2023

A Arenys de Mar, temes importants que pengen d'un fil

El traspàs de poder al govern municipal de la nostra vila ha coincidit en uns moments complicats per la situació en què es troba el nostre Ajuntament. La deixadesa i mala gestió de l'antic govern ha derivat en una situació caòtica que costarà de resoldre, i el nou govern haurà d'esforçar-se perquè no acabi pitjor de com ho haurà trobat. És per això que entenc que des de la majoria absoluta es mantingui la mà estesa a col·laborar en trobar les solucions necessàries perquè el nostre Ajuntament recuperi la normalitat.

El fet que no tinguem secretari ni interventor, i que les seves funcions s'estiguin fent de manera interina, no ajuda gens, i a tot això s'hi afegeixen els problemes sorgits en la licitació de serveis tan importants com les escoles bressol o el centre obert Tallaferro, i la por que tenim per com acabarà el procés actual de licitació del servei d'atenció domiciliària (SAD).

Alguna cosa no està funcionant bé, i no és lògic que costi tant de trobar empreses que vulguin treballar per aquest Ajuntament. Ja va passar el mateix buscant el servei mèdic per a la residència geriàtrica, o quan s'ha volgut adjudicar el servei de dinamització del programa d'atletisme escolar 2023-24, i encara trobaríem més exemples.

Serveis com les escoles bressol, el SAD o el centre obert Tallaferro són prou importants com per no entretenir-se i trobar la manera que el proper curs estiguin a punt de solfa. Crec que caldria una reflexió a fons, de totes les forces polítiques del nostre Consistori, per intentar acabar amb aquesta dinàmica tan perillosa, que encalla tots els processos. 

El mandat passat s'acabava amb molta alegria tot ensenyant el romanent de tresoreria, amagant la trista realitat de serveis aturats i projectes i promeses que han quedat en un calaix. Els vilatans han decidit un canvi dràstic en la composició del nou govern municipal, i ara esperem que això es noti en els resultats. Uns resultats que no seran immediats, però que aniria bé poder fer-ne un seguiment. Demanem, doncs, transparència i que aquestes declaracions de mà estesa siguin una realitat. 

Tot i que és just deixar un marge de temps perquè el nou govern pugui fer-se càrrec de la situació, la situació en què es troba el nostre Ajuntament, i tots aquests serveis que esmentava abans, i que cal adjudicar a temps, esdevé una pressió que el nou equip de govern ha d'entendre, assumir, i intentar resoldre el més aviat possible. Si tots els membres del Consistori hi col·laboren, segur que serà tot molt més fàcil. Ara arriba el moment dels fets. Les paraules ja les hem escoltat durant tota la campanya electoral, i els vilatans les han tingut en compte a l'hora d'emetre el vot. Que ningú, ni govern ni oposició, ens decebin.