dimarts, 18 de juny del 2019

Signatures contra la recollida selectiva

He llegit la notícia de la iniciativa de la recollida de signatures contra la recollida selectiva. A què culpen de l'existència de rates a la vila. L'objectiu és presentar 200 signatures a l'Ajuntament sol·licitant que es deixi de practicar la recollida selectiva de la brossa.
Puc entendre l'enuig de qui es troba rates al voltant de casa o passejant pels carrers de la vila, i que al mateix temps es troba bosses al carrer a totes hores, amb etiqueta o sense, però deixades més d'un dia a mercè de gossos, incívics i, per què no, rates. Una cosa és entendre-ho i l'altra opinar que deixant de fer la recollida selectiva se solucionarà tot i les rates desapareixeran.
L'alcaldessa diu que la culpa és dels incívics, i té una part de raó. Si tots els vilatans actuéssim amb civisme no ens trobaríem un Arenys tan brut, ni tantes bosses a deshora. Però els vilatans no ens comportem del tot bé. Anem a la nostra i ens limitem a treure la porqueria de casa, com si l'espai públic no ens pertanyés, ni l'haguéssim de cuidar.
Hi ha altres elements que provoquen el malestar i és la mala praxis de l'anterior mandat. El fet de limitar-se a recollir a destemps les bosses mal tretes no soluciona res, ans el contrari, afavoreix que els incívics les continuïn traient quan els va bé i no quan toca fer-ho.
Estem en un canvi de govern, amb la mateixa alcaldessa, però pel que fa a aquest tema, amb un canvi de regidora i de partit que representa. La CUP ha estat molt valenta assumint la regidoria que ha de vetllar pel correcte funcionament de la recollida de la brossa. Són ells que ens hauran de demostrar que es pot fer bé, però caldrà que hi col·laborem. 
La CUP, a Argentona, ha aconseguit ser un model en la recollida de la brossa i això em fa pensar que potser Arenys seguirà el mateix camí. Que ningú, però, pensi que serà fàcil. A més hi haurà molts detractors, no només els signants d'aquesta queixa, sinó probablement regidors i regidores de l'oposició. Voldria pensar que no, perquè tots som necessaris per aconseguir dues coses: un Arenys més net, i una millor recollida selectiva.