dilluns, 25 de març del 2019

A la recerca del vot útil

El vot útil al PSC aquest cap de setmana s'ha posat en dubte. La por a una majoria del triplet de dretes extremes podria decantar el vot al PSC en detriment dels partits independentistes. Sempre és millor tenir un govern socialista a Madrid que no pas un de dretes, i més ara amb els exemplars que tenim liderant els tres partits.
El ministre Ábalos ha deixat molt clar que si ho necessiten i sumen, el PSOE celebrarà el pacte amb C's. Molt millor ells que no pas els independentistes, que són tan dolents. Davant d'aquest panorama es posa més en dubte que el vot al PSC sigui tan útil com ens pinten. L'experiència viscuda amb el PSOE a Madrid i coneixent Rivera i tota la seva patuleia, no és cap bona solució tenir-los governant el país. 
Si el vot al PSC no és útil, quin serà? Tot fa pensar que ERC es proclamarà vencedor d'entre els partits independentistes. Ho té fàcil, perquè els seus competidors estan fora de joc. El PDECat o JxCat o com se n'anomenin, es presentaran, però amb molt poques esperances de treure'n gaire rèdit. És l'opció d'ERC el vot útil?
Digueu-me pessimista, però per més bon resultats que obtingui ERC a Madrid, difícilment aconseguirà ser decisiu per aconseguir un referèndum negociat o un avenç en les seves aspiracions independentistes. Potser per això el Front Republicà té ganes de poder entrar al Congrés de Diputats, encara que només sigui per tocar allò que no sona.