diumenge, 8 d’abril del 2018

Els grans partits espanyols i la corrupció, un frau democràtic

La lògica, el sentit comú haurien de col·locar C's molt lluny de les primeres posicions ens unes hipotètiques eleccions generals. El seu descarat engany hauria de fer enrere els milers de votants que va tenir i deixar-los a l'estacada. Aquesta seria la reacció lògica si a l'hora de depositar el vot a l'urna cadascun dels electors repassés quines varen ser les promeses de C's i quin ha estat el seu comportament, però aquesta lògica no succeeix.
C's es va presentar per trencar el bipartidisme amb un missatge clar: fer fora de la política els partits i personatges corruptes. El seu compromís era no pactar amb els corruptes i això podia entusiasmar a més d'un, en un país on la corrupció està en l'ordre del dia.
Aquest compromís no s'ha complert. C's continua donant suport al PP encara que pensi guanyar-lo en les properes eleccions. C's no ha tingut oportunitats de comportar-se de manera corrupta, però no ha complert la seva promesa de deixar de donar-los suport. A la Comunitat de Madrid ha quedat clar que no tenen intenció d'actuar com ens varen prometre. La creació d'una comissió d'investigació és una manera de dissimular el seu posicionament i permetre que la presidenta mentidera continuï al capdavant del govern autonòmic. Aquí el PSOE ha estat clar, però permeteu-me que tingui els meus dubtes a l'hora de valorar aquesta actitud. Crec que és purament estratègica, perquè on podria ser clau a l'hora de presentar una moció de censura, al Congrés de diputats, aquí no ho fa. Per què? Potser no ens ho voldran explicar, però la seva inacció també hauria de tenir-se present en el moment de dipositar el nostre vot en les següents eleccions. La conclusió és que els tres partits estan molt lluny dels interessos dels espanyols. La política espanyola és un frau democràtic que es repeteix des de fa molts anys.