divendres, 9 de febrer del 2018

En lloc de seduir ens humilien, error imperdonable

En Xavier Bosch escrivia avui, "...en comptes de seduir, han decidit trepitjar, humiliar i voler mig país agenollat. Han triat l'opció equivocada." Ho hem comentat des de fa temps, si Espanya ens hagués afalagat i reconèixer la manca d'inversió, i no hagués estat atacant la llengua i la immersió lingüística, no hauríem arribat al punt on ens trobem ara. La seva actitud prepotent i autoritària ens ha  fet rebel·lar i deixar de considerar-nos espanyols. 
El govern català i els catalans en general ens hem equivocat. No ho hem fet tot bé, però tampoc ens ho han posat fàcil. No podem justificar moltes de les coses que hem acabat fent, però en cap moment l'adversari, que és com se'ns ha presentat, no ha reconegut cap error ni en el tracte ni en les decisions preses. Des d'Espanya s'ha fet una gran propaganda en contra dels catalans i, el pitjor de tot, s'ha fet sacrificant la salut de la democràcia que es troba en aquests moments en plena crisi. La conxorxa entre els tres poders per tal d'esclafar qualsevol revolta catalana, ha deixat l'Estat en una situació predemocràtica i autoritària, amb greus perjudicis a la llibertat d'expressió i els drets humans.
Estem en un cul de sac que a no tardar haurem de resoldre cap on anem, però una cosa ha de quedar clara i és que amb actituds com la del govern espanyol i partits polítics com C's, no aconseguiran mai fer-nos canviar d'opinió. Davant la disjuntiva que em presenten, tinc molt clar que sóc català, i no sento res per Espanya més enllà del que pugui sentir per França o Alemanya.