dimarts, 27 de febrer del 2018

Aquest fred ha glaçat les idees dels nostres polítics

Les baixes temperatures i la possibilitat de nevades a cotes baixes ens han entretingut un parell de dies i ens hem alliberat d'aquesta pressió constant que els nostres polítics desprenen amb tantes negociacions, desavinences i aturades. Avui, quan anava a treballar, he pogut veure cotxes que han passat la nit a l'aire lliure, mig empolsinats de neu. A Arenys això no és gaire habitual, i tots recordem grans nevades del passat. Probablement la darrera a començaments del 1984.
A la tarda, però, encara mig pendents si acabarà nevant o no, hem conegut la notícia que la CUP no veu amb bons ulls el pacte o intent de pacte entre JxCat i ERC. No podia ser que a la primera de posar-se d'acord ho trobessin tan fàcil amb la CUP. Què voldrà dir això?
A vegades penso que no s'adonen que al marge d'ells hi som tota una colla. És més, que ells hi són perquè nosaltres els hem votat, i que aniria bé que pensessin una mica en nosaltres. Que se n'assabentin d'una vegada que ja comencem a estar-ne tips! Que si es creuen que totes aquestes negociacions les fan per a nosaltres, s'equivoquen. Nosaltres aviat ho hauríem enllestit.
Potser que escoltin els altres i s'adonin que des de Madrid estan preparant lleis personificades. Van tant al detall que en tindrem una per a cadascú de nosaltres. Evidentment totes elles restrictives de la llibertat que se suposa en un estat democràtic, que ja ha quedat clar que no és el cas d'Espanya.
Senyors i senyores negociadores, acabin d'una vegada o es retiren. Som capaços d'aguantar unes noves eleccions, si això serveix per desencallar tanta comèdia.