dimecres, 14 de desembre del 2016

La llibertat d'expressió del govern del PP

El president Rajoy defensa que a Espanya hi ha llibertat d'expressió, però no entén el veritable sentit de la paraula llibertat. No entén que si hi ha una llei que limita què podem dir els ciutadans ja no podem parlar de llibertat. Encara que jo no ho defensi, no veig el problema que unes persones cremin o estripin una imatge, encara que sigui del rei. Si això és motiu de judici i càstig, on és la llibertat d'expressió? No podem estar a favor de la República i en contra d'una Monarquia?
Tindria raó el senyor Rajoy si digués que avui hi ha més llibertat d'expressió que no pas durant el franquisme, però afirmar rotundament que a Espanya hi ha llibertat d'expressió no es pot fer si no es matisa i es diu que aquesta està limitada.
No em va semblar bé la reacció dels diputats i diputades de la CUP estripant la imatge del rei en les dependències del Parlament català, però aquesta és una opinió que simplement és això: opinió. I la famosa 'llei mordassa'? Defensa el president del govern estatal que amb una llei com aquesta vigent es pot manifestar alegrement que a Espanya hi ha llibertat d'expressió?
Vull creure que el PSOE serà prou valent com per exigir derogar totes aquelles lleis que només podien ser aprovades amb la majoria absoluta del PP. La gran sort serà que el PSOE podrà comptar amb el suport de Podemos per depurar tot allò imposat per la dreta extrema que és el PP. Tant de bo que el PSOE també defensés el referèndum com a via d'expressió. Si no és així, i molt em temo que no ho serà, no podrem estat parlant d'una veritable llibertat d'expressió.