dijous, 20 d’agost del 2015

Els partits polítics espanyols no ho posen fàcil

Avui els diaris es fan ressò de les declaracions que, en temps de vacances, fan els diferents polítics, sobretot les del president espanyol, que passa els dies a la seva terra natal. Què en diuen de la Constitució i la seva possible reforma?
Com ja he dit altres vegades, els catalans, no només els independentistes, els catalans no podem esperar res de bo de tot aquest intercanvi de declaracions sobre la possible reforma de la Constitució, ja que fins i tot en el cas que s'arribés a reformar, no estaríem parlant de cap guany per a Catalunya.
I això ho diuen els independentistes, però també ho saben els altres, els federalistes i els unionistes, el que passa és que aquests no ho diuen i s'expressen com per fer creure als altres que hi ha possibilitat de millores continuant dins d'Espanya. Jo també ho volia creure i fins i tot ho signaria ara mateix, el que passa és que no tinc la barra de voler convèncer ningú que això és possible.
Haurien de canviar molt les coses, i sobretot les persones, perquè avancéssim cap a una proposta constitucional i territorial. Que fos justa amb tothom. També amb Catalunya. El PSC defensa el federalisme, i tinc molts amics que hi creuen, però saben, encara que no tots ho reconeixen, que el PSOE no està en condicions de donar-hi suport, i sinó que li demanin a la presidenta andalusa o al president extremeny. A més, però, caldria que el PP i C's també hi estiguessin d'acord, i això ja no s'ho creu ningú.
És per això que em sembla molt bé que el PSC continuï defensant el model federalista i en faci pedagogia, però que entengui que les altres formacions polítiques defensin altres models i ho argumentin, entre altres, per la impossibilitat actual d'aconseguir res de millor per a Catalunya, i no facin discursos ni els considerin eixelebrats, perquè saben que tenen raó, encara que no ho vulguin compartir. És per això que avui m'ha agradat l'editorial del dia ARA.