dissabte, 11 de juliol del 2015

La renúncia de Ros al dret a decidir

De petit m'han ensenyat que s'ha de respectar les decisions dels altres, encara que no ens agradin, i penso que me n'he sortit força bé. Una altra cosa és que les entengui, a vegades fins i tot procurant posar-me en el lloc de l'altre. Les puc respectar, però no aplaudir-les. I això és el que em passa amb l'Àngel Ros, l'alcalde de Lleida.
Com ha pogut pactar amb C's la renúncia al dret a decidir o a la defensa del català a l'ajuntament de Lleida? No és el fet en sí, que tothom ho veu a la seva manera, sinó que ho hagi fet ell, el diputat català que va renunciar al seu escó per no contradir el seu partit, el PSC, en defensa del dret a decedir. Un militant del PSC que es va posicionar tan clarament a favor del dret a decidir, i que ara, per poder governar el seu ajuntament, no té cap tipus d'escrúpols a renunciar-hi.
Aquestes decisions polítiques són les que no entenc. Sempre defensaré que no tot s'hi val en política. Hi ha uns valors, hi ha una ètica que no es pot trepitjar. Què poden esperar els lleidatans del seu alcalde? Es poden considerar traïts?
Reconec que posar-me al carro dels crítics a Ros en aquests moments es pot considerar d'oportunista, però haig de dir que fins ara Àngel Ros m'havia semblat un polític molt digne, amb qui no compartia criteris o decisions, però el trobava valent, honest i transparent. Les trifulgues que va tenir amb la regidora del seu partit, que finalment va sortir del PSC, no em feien dubtar de la seva honradesa, sense conèixer-ne res de res. Ara, però, considero que m'ha fallat, i la percepció que tindré d'ell a partir d'ara no serà la mateixa. 
Si volem respectar les institucions i que la gent les respecti, hem de ser persones honestes, transparents i sinceres. La corrupció, l'afany de poder, el cercar el benefici i interessos propis d'alguns polítics és el que ha fet mal a la política i ha provocat aquesta desconfiança de la població vers ells. Només recuperant aquest valors abans esmentats aconseguirem recuperar la confiança i construir entre tots una societat més justa.