dijous, 16 de juliol del 2015

Amb Rajoy vivim la història de la marmota

La història es repeteix. Ha passat en totes les decisions preses pel govern de la Generalitat. Rajoy comença assegurant que tal cosa no passarà, quan s'acosta la data diu que allò és una ximpleria, però es posa nerviós, i quan s'ha fet ho envia al Tribunal Constitucional. Va passar amb el 9N i tot fa pensar que tornarà a succeir amb el 27S.
De totes maneres, ara que sembla que ja sabem quines llistes es presentaran, i que tot anirà al voltant de tres d'elles, seria bo començar a analitzar què pot passar a partir del 28S, sigui quin sigui el resultat de les eleccions.
Una majoria absoluta de les dues llistes sobiranistes portaria a la independència? És això tan simple? Aquí hi ha feina per als juristes, sabent d'entrada quines seran les reaccions del govern espanyol, amb la complicitat del Tribunal Constitucional. Hem llegit molts comentaris, però més aviat ens hem quedat en l'anècdota. Ens parlen de 18 mesos de marge, però no ens diuen res de com ho aconseguiran, amb tots els entrebancs legals pel mig.
Si el resultat no és favorable als independentistes, què passarà? Continuarem com fins ara? Sortiran els federalistes a defensar el país? O bé ens trobarem amb la revenja per haver estat tan agosarats?
A veure si ara que ja tenen la llista, comencen a treballar per aconseguir els vots, i a preparar a fons el futur, per si els resultats els acompanyen. Rajoy té molt clar que després del 27S no serem independents, i si ell ho té clar, les seves raons tindrà. O no?