dimecres, 15 de juliol del 2015

La llista de Mas i Junqueras fa por

Tot i que no hi ha res assegurat, sinó molta feina per fer, la llista d'Artur Mas i Oriol Junqueras, amb Raül Romeva al capdavant, fa por i provoca declaracions a la defensiva, i ja se sap, la millor defensa és un bon atac.
El PP i el PSC es mantenen en la mateixa línia, i ara s'hi ha afegit UDC que fins ara defensava les decisions de Mas, si més no públicament. Les declaracions més patètiques són les de Dolors Camats, d'ICV, i ho dic amb pena, perquè sempre he pensat que era una bona política, però ja se sap... les males companyies fan forat.
Dic que les declaracions de Camats són patètiques perquè justifica la llista única i sobretot el fitxatge de Romeva, per la por de Mas i ERC a la gran força del seu bloc trencador, el bloc format per Podemos i ICV, que en realitat es tracta de l'absorció d'ICV per evitar la seva desaparició. I ataca la CUP perquè els farà mal. 
Els independentistes d'esquerres tindran una llista a qui donar suport, sense haver de votar ni a Mas ni a Junqueras. La CUP és l'alternativa d'esquerres a la llista unitària, i Podemos, si és intel·ligent, valorarà molt la seva aliança amb ICV.
Entenc que els partits polítics han de treballar en positiu les seves propostes, i el PSC ha de demostrar que a les darreres eleccions municipals va aconseguir el punt d'inflexió i pot tornar a créixer en vots. Que deixin el PP i C's que s'entretinguin amb els seus atacs a Mas i es dediquin a recuperar el seus simpatitzants que els varen permetre presidir la Generalitat de Catalunya. Al final, els electors tindrem la paraula i estic segur que votarem en positiu i no en contra a ningú.