dimarts, 30 de juny del 2015

Una nit amb canvis importants i un segon més de vida

Demà 1 de juliol, d'aquí a poc més d'una hora, entra en vigor la llei de seguretat ciutadana, coneguda per llei mordassa. És una llei que ha sofert retallades o marxa enrere en algunes de les limitacions i càstigs que el ministre Jorge Fernández Díaz havia volgut instaurar, però tot i així redueix la llibertat d'expressió. Un fet que està en consonància amb la manera de ser i de fer del pitjor Partit Popular que hem patit.
Les manifestacions seran molt més controlades i si es convoquen sense permís o variant el contingut i recorregut, els impulsors seran multats. No es podrà fotografiar la policia amb l'excusa que posa en perill la seguretat i els integrants dels moviments de la PAH davant de desnonaments també tindran la seva multa.
Va ser la indignació popular el que va fer tirar enrere algunes de les restriccions democràtiques, però el PP no ha entès res i així li ha anat en les darreres eleccions i res fa pensar que puguin millorar en les properes.
Avui llegia que el PP ha confirmat Alícia Sánchez-Camacho com a candidata a la presidència de la Generalitat. És una bona notícia per a Unió Democràtica si es decideix a presentar-s'hi. El PP amb Sánchez-Camacho no aturarà el seu descens i d'això se'n podrà beneficiar l'Espadaler.
Aquesta nit del 30 de juny també expira la pròrroga del rescat grec i el venciment del pagament de 1.600 milions d'euros al Fons Monetari Internacional, uns diners que el govern grec ja ha dit que no té. El primer ministre ha demanat una pròrroga per poder celebrar el referèndum aquest diumenge i decidir què vol el poble grec.
I personalment salto a una altra desena, un fet que m'ha fet pensar molt més que en els dos anteriors canvis de desena. Serà la crisi dels seixanta? existeix? Salut!