dissabte, 27 de juny del 2015

La moda de les preguntes enrevessades

Sembla ser que s'ha posat de moda formular preguntes complexes, que no acaben d'entendre ningú, no sé si per després interpretar el que li interessa qui les formula. Va ser primer Unió Democràtica qui ho va fer, i mireu com han acabat! Ara és el torn de l'ANC que presenta la següent pregunta: Vols que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?"; veurem com acaben aquests també!
Penso que la pregunta que els va plantejar el president Mas era prou clara i concreta. Entenc, però que la resposta no era gens fàcil. Dir sí o no entranyava prou problemes a les entitats interpel·lades. La proposta dels dirigents de l'ANC és la de passar la pilota als seus socis i militants, i es pot entendre que no els demanessin un sí massa compromès. Amb això anirem passant els dies, entretinguts i mig enganyats, sense parlar del que realment interessa, si no només de les formes, que ens porten a perdre.
L'esquerra no independentista s'està organitzant, i per més que digui en Junqueras, que no esperi cap tipus de regal. Només podrà refiar-se de la seva capacitat de recollir vots el dia 27 de setembre. 
El corrent independentista d'ICV -desconec de quants militants estem parlant- sembla ser que també s'organitza, probablement per evitar ser engolits per Podemos, veient com actuen en Joan Herrera i la Dolors Camats. Des de fora se'm fa difícil veure quina estratègia pensen seguir, i encara més les possibilitats d'èxit que tenen i en què consistiran.
Avui, escrit des de Vic, a 35 graus de temperatura i esperant que el sol se'n vagi a la posta i puguem sortir a prendre una mica d'aire, el mateix que desitgen molts simpatitzants dels partits i moviments polítics esmentats.