dissabte, 7 de juny del 2014

Podemos es menjarà IU?

Continuen les repercussions dels resultats de les eleccions europees. Unes eleccions que destaquen per la baixa participació, que els partits polítics tradicionals no han trobat la manera d'incentivar la ciutadania. Tot i així, el fet que hagin aparegut nous partits, amb un discurs diferent, que sí han sabut recollir vots de l'abstenció, ha fet trontollar els primers i, fins i tot, s'ha produït dimissions.

IU tenia l'oportunitat d'aprofitar-se de la situació en què es troba el PSOE, però els més crítics consideren que han crescut poc i, a més, s'han vist sorpresos per unes forces que se situen en l'àmbit i el discurs que caldria esperar d'IU.
La discussió en aquests moments es centra en el futur de Podemos. Per alguns es tracta d'uns resultats puntuals que no tindran continuïtat, perquè simplement és fruit d'una rebecaria d'aquells que no estan d'acord amb el sistema polític actual. D'altres pensen que és l'inici d'un moviment d'esquerres que plantaran cara als tradicionals partits polítics d'esquerra, que no han sabut estar a l'alçada que se'ls demanava.
Tenim un parèntesi d'un any per poder comprovar cap on anem (eleccions municipals), i poc més d'un  any per ratificar-ho (eleccions generals).