dimecres, 18 de juny del 2014

La bandera republicana ha estat prohibida

Segons sembla, per evitar aldarulls, la policia de Madrid podrà demà prohibir l'accés de persones amb símbols contraris a la monarquia, en els carrers on està previst que hi circuli el nou rei. No m'hi veureu amb una bandera republicana, però trobo absurd que es prohibeixi la seva exhibició. Tornem als temps de les prohibicions. En això el PP és el rei.
Avui la selecció espanyola ha quedat eliminada del campionat mundial del Brasil. No sortiré a fer-ne mofa, però també us haig de dir que no em sap gens de greu i, pensant en segons qui, fins i tot em fa certa gràcia.
Elena ha decidit sortir del PSC. No sé si es mantindrà com a diputat o bé renunciarà a l'escó. L'altra opció era presentar-se com alternativa a Iceta a liderar el partit. M'imagino que ha valorat que no hi tenia res a fer, i no ha volgut continuar de corcó per a la direcció socialista. Penso que ha fet bé.
Amb la renúncia de Pere Navarro els sectors crítics no podien continuar igual. Amb Núria Parlon hi havia la possibilitat de pactar, però amb Iceta la posició és ben clara. És per això que Elena ho ha vist ben clar i no seria gens estrany que Núria Ventura i Marina Geli el seguissin, encara que ara diguin que confien en la refundació del PSC.
La CUP no es fia d'ICV i no s'imagina anar junts amb la proposta d'Ada Colau, a l'ajuntament de Barcelona. Diuen que ICV ha tingut prou oportunitats com per ara pensar que seran l'alternativa de canvi polític i social. Jo penso el mateix. M'agradaria, però, més compromís per part de la CUP. A vegades penso que tenen les idees molt clares, però els falta arremangar-se i posar-s'hi seriosament. A treballar, em refereixo.