divendres, 20 de juny del 2014

El govern del PP inicia les campanyes electorals de 2015

No és cert que les campanyes electorals durin uns quinze dies, i això ho podem observar aquests dies, gairebé un any abans de que se celebrin les primeres eleccions de 2015, les municipals. 
El PP, que té majoria absoluta a l'Estat, ha començat la campanya electoral aprovant una reducció dels impostos, en contra de qualsevol dels consells, intern i extern, que ha rebut.
Seguint la tònica del PP, les mesures aprovades deixen en evidència qui en surt beneficiat. El problema de tot plegat és que molts dels seus votants en resulten directament afectats, però no per això els deixaran de votar. 
A l'estratègia del PP l'acompanya el tempo de la crisi, que l'afavoreix de cara a les properes eleccions, sobretot les generals de finals de 2015. I en això els votants tenim molt poca memòria i ens deixem convèncer pels fets més immediats. Si Rajoy va perdre les primeres eleccions generals va ser precisament per la immediatesa de l'engany del govern Aznar, just tres dies abans de la jornada electoral.
El PP construeix, doncs, l'estratègia electoral mentre la gent del PSOE encara discuteixen qui ha de liderar el partit, però el pitjor de tot, encara no saben quines han de ser les línies del partit socialista, perquè, com passa sovint, primer es busca la persona i després el programa. Jo ho faria al revés, semblaria el més lògic, oi?
Per acabar, permeteu-me que us digui que coincideixo amb en Xavier Roig, a l'article d'aquest divendres a l'ARA, quan diu que amb l'excusa de la dimissió de Pere Navarro, els partits polítics catalans aparquen una vegada més els treballs per elaborar la llei electoral, i la possibilitat que un nou sistema acostés els polítics a la ciutadania, un fet que somiem molts, però que temem no poder aconseguir-ho mai.