dimarts, 25 de març del 2014

No reconeixem el Tribunal Constitucional ni les seves sentències

No podem reconèixer aquest Tribunal obsessionat amb Catalunya. No el podem reconèixer perquè dicta sentències polítiques i no pas judicials. No el reconeixem perquè està en mans de dotze persones que mai acceptaran reconèixer els nostres drets, i sota aquesta premissa no hi ha cap decisió que sigui justa.
Hauríem d'estar contínuament recorrent els membres del Tribunal Constitucional, perquè la seva elecció és totalment política, la qual cosa fa que deixi d'existir la necessària independència dels tres poders. Tots són una mateixa cosa, en mans de dos partits centralistes, un pitjor que l'altre, però tots dos irrespectuosos amb el dret a decidir dels catalans.
És per tot això que no puc entendre el posicionament del PSC, cosa que no puc dir del PP català, que sempre ha actuat en contra dels interessos de Catalunya, o de C's que precisament va néixer per intentar contrarestar la força dels sobiranistes.
Avui el Tribunal Constitucional ha tombat la declaració de sobirania del Parlament català, i estic totalment d'acord amb l'editorial de Vicent Partal a Vilaweb, quan diu: "Quan un país, una comunitat humana, es declara 'subjecte polític i jurídic sobirà' implícitament diu que no reconeix cap sobirania superior a la pròpia. 'Sobirà' és un terme indiscutible, unívoc, gens ambigu en dret internacional. I és evident que si el parlament no reconeix l'existència d'una sobirania superior a la pròpia no reconeixerà una sentència emanada d'una sobirania diferent, en aquest cas de l'espanyola".
Sobirania no és sinònim d'independència, però és cert que el Tribunal Constitucional i el govern espanyol ens aboquen a una única opció possible, malgrat poguéssim creure que altres sistemes eren possibles.