divendres, 21 de març del 2014

Actituds irresponsables al Consistori d'Arenys de Mar

Resulta vergonyós tot el que està passant a l'ajuntament d'Arenys de Mar al voltant dels processos de licitació de serveis públics externalitzats, sobretot en el cas dels 'xiringuitos', però no només. Al meu entendre hi podria haver responsabilitat per ambdues bandes, oposició i govern, que haurien permès o, fins i tot, utilitzat els guinguetaires interessats en concursar-hi, per donar una imatge de desgovern que pot ratllar la il·legalitat.
On s'és vist que els possibles concursants puguin conèixer els plecs administratius i tècnics abans d'aprovar-se al Ple Municipal? Si això és cert l'ajuntament d'Arenys de Mar té un greu problema. Saben els regidors què és la lleialtat institucional? ¿Saben que amb segons quines actituds poden pervertir els processos administratius desprenent una certa olor a corrupció?
Quins interessos hi ha al darrera de tot plegat, al marge dels interessos dels guinguetaires que volen participar en el concurs? ¿que no saben que en aquest procés no s'hi juguen cap propietat, perquè no hi tenen més drets dels que puguin tenir-hi privats que fins ara no ha disposat del 'xiringuito'?
Penso que l'error es troba precisament en creure's que els fins ara guinguetaires hi tenen uns drets adquirits, i això no va d'aquesta manera. Resulta que llavors és molt fàcil acusar els polítics de corruptes, però no s'adonen que estan demanant i exigint uns drets que no els corresponen.
Si algun regidor del Consistori ha facilitat la informació abans d'hora ha comès una irregularitat que l'hauria de portar a dimitir. No seria la primera vegada que una informació confidencial es trasllada al carrer irresponsablement. Això ja hauria passat en el mandat anterior i el regidor/a en qüestió no n'hauria après. És el que hi trobo a faltar: lleialtat institucional.