divendres, 24 de gener del 2014

Mataró, ciutat de valors

Acabo d'arribar de l'acte oficial de presentació de la campanya "Mataró, ciutat de valors", al Teatre Monumental de la ciutat. Una campanya que vol fer sortir i recordar-nos tots aquells valors que encara conservem, encara que sovint no en som prou conscients. Aquells valors dels ciutadans, de les entitats, de les associacions, dels gremis, del món sindical i mercantil. Aquells valors que ens han guiat i ajudat a construir la nostra societat.
Ha estat un acte on han actuat mataronins, representants actuals d'aquests valors, un dels quals, el compromís, és l'escollit per aquest mes de gener. Presents a la sala o de manera virtual, tots ells han defensat els diferents valors que han fet possible arribar on són.
Professionals i amateurs, amb més o menys encert, però tots ells amb il·lusió i exemplaritat, han anat desgranant els dotze valors de 2014. Potser la part musical, la vocal, ha estat la menys precisa i afortunada, però el conjunt de la vetllada ha emocionat a un públic que ha omplert de gom a gom el Teatre Monumental.
Ara la feina està a les mans de les entitats de Mataró que en el seu dia a dia, treballen per fer seus els valors que fan possible que la ciutat no sigui una simple aglomeració de persones, sinó un espai de convivència i solidaritat.
En aquesta empresa hi participem moltes persones, mataronins i persones que dediquem la nostra vida laboral per fer créixer la ciutat en harmonia, progrés, comoditat i convivència, fins i tot en un moment de crisi generalitzada que afecta d'una manera especial a les persones més vulnerables. A ells també hi hem d'arribar amb la nostra llista de valors, però ho hem de fer de manera que se'ls sentin seus, i els puguin compartir amb nosaltres.