diumenge, 19 de gener del 2014

El sector oficial del PSC demana coherència

Hi estic d'acord. La coherència és bàsica en política i a tot arreu. Fa molts anys que els hi estem reclamant, com també ens ho hem d'exigir a nosaltres mateixos. S'ha demostrat que la coherència no existeix en política. Els polítics prometen molt i no compleixen. Exigeixen molt a la ciutadania i són els primers a incomplir. 
En els pagaments del deute, hi ha una mostra ben clara. La ciutadania ha de pagar els impostos a temps, però cobra les factures de l'administració amb retard, amb molt de retard. El manteniment i obligatorietat de complir certs requisits en els equipaments civils, no es practica sempre en els públics. Sabeu que hi ha teatres municipals que no tenen llicència, perquè no compleixen en mesures de seguretat? Això és possible en equipaments privats?
Ser coherent és molt difícil. Ho comprovem cada moment del dia. Hi ha pares que no permeten segons quines actuacions dels seus fills, però ells són els primers a incomplir-ho. Els polítics demanen respecte i són els primers que se n'obliden. Demanen diàleg i es tanquen en banda. 
És per això que considero encertat que el PSC oficial exigeixi coherència als crítics que no han respectat l'acord del Consell Nacional amb més d'un 83% de vots a favor. I jo aprofito per exigir coherència a la direcció del PSC que va prometre que estava a favor del dret a decidir, i que fins i tot va incomplir la consigna del PSOE al Congrés de Diputats i els seus diputats varen ser sancionats.
És allò de qui estigui net de culpa que llanci la primera pedra. Potser el que hauríem de practicar més seria la humilitat i reflexionar les nostres paraules i promeses, i no judicar tant als altres. La coherència és bàsica perquè la societat avanci. És imprescindible per confiar en els altres.