diumenge, 13 de març del 2005

Un Programa d'Acció Municipal per al 2006

La nova situació política pot forçar l'equip de govern a elaborar un Programa d'Acció Municipal (PAM) per al 2006.

Fins ara el govern municipal ha manifestat, de manera desorganitzada i a sotragades, projectes a desenvolupar, sense quantificacions clares. Al moment de presentar el pressupost municipal per aquest any 2005, sense dades concretes i posteriorment modificades, no pas per suggeriments de la ciutadania sinó perquè quan varen convocar l'Audiència Pública encara no havien fet la feina, persones assistents a l'Audiència varen demanar un Pressupost per programes i la resposta del regidor d'Hisenda va ser patètica, manifestant la incapacitat d'aquest Ajuntament per dur-ho a terme.

Demano a l'oposició que de cara l'any 2006 exigeixi un PAM vinculat al Pressupost, sota la filosofia del pressupost per programes, que és la manera de fer transparent la gestió municipal, no només acabada la feina sinó des del mateix moment que es presenta el pla de treball.

Demano que si l'actual equip de govern municipal és incapaç d'elaborar un pressupost per programes, dimiteixi i deixi pas a persones més capacitades per governar. El nostre govern no ha avançat gens en democràcia, participació i transparència, i els que defensem aquests principis estem farts de tanta prepotència i ineficiència.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En tota acció de govern hi ha d'haver un Pla, tant de bo que fos escrit i públic. Moltes vegades que no sigui públic fa témer que no hi ha Pla i que es va sobre la marxa. Al pressupost del 2004 es varen fer un seguit de propostes de bones intencions. Convindria ara repassar-les per veure on són. De fet no era un Pla (que habitualment és per als 4 anys)sinó només les bones intencions. Completament d'acord en fer el pressupost a partir de programes. Es més, no és un objectiu que a Arenys sigui impossible d'aplicar.