diumenge, 5 d’abril del 2020

Les directrius no són prou clares

Potser és que no miro prou la televisió i em perdo les notícies, però no sé què em passa que acabat de parlar el president del govern espanyol i m'entren més dubtes. Ara, per exemple, sabem que el confinament s'allargarà quinze dies més, però algú ha entès com serà aquest confinament o és que no ho ha dit? Actualment tenim confinament total, però a partir del dia 13 no serà total, sinó parcial, i no sé què significarà. Qui podrà anar a treballar? Qui es podrà moure pels carrers?
Ja he dit que potser no escolto prou les notícies i per això no me n'assabento, però em fa l'efecte que les directrius no són prou clares i que més aviat s'improvisen a última hora, quan gairebé no tens temps de posar-les en pràctica. Llavors apareixen les vint-i-quatre hores de demora.
Comprenc que no estem vivint una situació fàcil i que no ho resulta prendre segons quines decisions, però és precisament en aquests moments quan es pot valorar la capacitat de dirigir un país o no. Ens queixem de la mediocritat de la majoria de polítics que tenen poder de decisió, i així ens va el país. No es té prou nivell ni la humilitat suficient com per deixar-se assessorar per qui està preparat i en té coneixement, al marge de les seves idees polítiques.
Ara sabem que durant vuit dies continuarem confinats de manera total, és a dir, totes aquelles persones que no exercim tasques essencials o podem fer-les des de casa, però què passarà després de Pasqua, ja ens ho deuran dir a la vigília.