diumenge, 6 de maig del 2018

El futur d'Espanya és un radicalisme de la dreta més casposa

No sé si arran del procés català o coincidint amb aquest, a Espanya vivim un retorn a l'autoritarisme, a la reducció de drets humans, a l'enaltiment de moviments franquistes i neonazis, a l'empresonament per idees, a la involució democràtica. Tots aquests actes els patim d'una manera especial a Catalunya, però hi ha molts espanyols que no s'adonen que no només Catalunya en sortirà perjudicada i que un partit polític com el C's, que impulsa tota aquesta retallada de drets i d'involució democràtica pot arribar a governar el país. Quan obriran els ulls serà massa tard.
D'una manera especial em preocupa l'actitud del PSOE, perquè en seran uns dels més perjudicats, tant els seus dirigents com els seus militants i simpatitzants. Totes aquelles persones que crèiem que la dreta més reaccionària espanyola tenia una alternativa progressista que calia donar-li suport, estem veient sorpresos i preocupats, la manera com actua, talment una titella en mans del PP. Una cosa és que es posi al costat del PP en la defensa de la unitat d'Espanya, i l'altra que renunciï a una oposició ferma i decidida per preservar els drets de la classe menys afavorida, d'aquells que no ostentem el poder econòmic a l'Estat.
Tot fa pensar que el futur d'Espanya passarà per una majoria de dreta, encara més radical, amb la majoria absoluta que obtindrà la suma del PP i C's, i una esquerra a la deriva incapaç d'unir forces entre Podemos i PSOE. Aquesta incapacitat caldria analitzar-la a fons i exigir responsabilitats als dirigents que no preveuen el daltabaix en un parell d'anys. 
El moviment català és imparable, encara que hagi de passar uns anys travessant el desert, però el futur d'Espanya pot quedar molt malmès, sinó hi ha un canvi radical en la direcció del PSOE, amb polítics de pes i de veu decidida a defensar els drets de tots els ciutadans.