dimarts, 8 de maig del 2018

Al final ens donaran la raó, però tinc por que sigui massa tard

Al final es donarà la raó als partits independentistes, però el problema és saber quan, i què s'haurà perdut entretant. A Espanya fa anys que passa el mateix. Els diferents governs estatals han aprovat lleis que anys més tard Europa ha condemnat. El problema és el que comentava, quan es resol el mal ja està fet.
S'ha de reconèixer que JxCat i el nostre president tenen la capacitat de posar nerviós a tothom. No només als catalans que desitgem una resolució abans no sigui massa tard, sinó també al govern espanyol. També els diferents tribunals de justícia estan astorats i preocupats per la pressió que reben per la seva pròpia actuació.
Molts estem esperant que el TC accepti el recurs del govern espanyol contra la llei aprovada pel nostre Parlament, que vull recordar que va ser escollit majoritàriament per les persones que volem una República catalana, i d'aquesta manera decidir per la via d'urgència qui serà el president que ens estalviarà unes noves eleccions.
A mi m'agradaria que no fos una persona qualsevol, sinó que tingués la talla necessària per ocupar aquest càrrec i conduir a bon port el govern i tot el país. Entenc que l'opció Puigdemont quedarà en standby fins que la raó ens sigui reconeguda i el puguem votar democràticament i escollir com el nostre president que ens varen cessar injustament.
Tot això no agrada ni al PSOE, ni al PP, ni a C's, perquè no han acceptat mai que alguns catalans qüestionessin Espanya. Quan la majoria d'aquests va permetre un Parlament amb majoria independentista, han sortit amb tot el que han trobat per evitar que la democràcia seguís el seu camí. Llavors són els altres els que fracturen Catalunya i Espanya. No pas aquells que amb autoritarisme han negat la nostra llengua, el nostre dret, la nostra història i la manera de ser dels catalans.