diumenge, 3 de setembre del 2017

Què hi pot fer l'ONU?

Permeteu-me que divagui una mica sobre el paper que el senyor Kim Jong-un, president de Corea del Nord, està fent darrerament, coincidint amb l'arribada d'un altre president, el senyor Trump, al capdavant dels EUA. Tothom i diu la seva i pocs són els que n'estan suficientment informats, però sí que de motius per parlar-ne ens n'està donant.
La versió fàcil seria dir que tenim una persona embogida que planta clara la resta de nacions, mirant fixament una altra persona de dubtós equilibri emocional, el senyor Trump, que es presenta com el líder d'occident, amb la mirada de reüll de Rússia i Xina, que haurien de defensar Corea del Nord, però que se'ls està escapant de les mans.
En mig de tot plegat tenim un organisme internacional que fa aigües com sempre quan se li reclamen posicionaments importants. Els europeus estem prou acostumats amb aquests organismes que a l'hora de la veritat t'adones que serveixen per a ben poca cosa. Què hi pot fer l'ONU? Amonestar el president coreà? No creieu que com a molt li faran pessigolles a la planta del peu?
Confesso que desconec el mal que l'ONU li pot arribar a fer al seu país, però dubto que això el faci tirar enrere. Vull pensar que el president coreà vol deixar constància que a Corea del Nord se l'ha de tenir en compte i refregar-li per la cara a l'altre papanates dels EUA. No crec que vulgui anar més enllà, si més no això és el que jo voldria, per evitar danys majors. Ens servirà de distracció alternativa al seguiment del procés.