dissabte, 22 de juliol del 2017

Arran de la sentència sobre la taxa als operadors d'Internet

Deixem de banda el referèndum, amb els seus pros i contres, amb totes les seves conseqüències, la possibilitat que el govern central ens retiri el FLA... Fixem-nos només en les nostres institucions democràtiques que encara figuren a la Constitució i a l'Estatut, i mirem fins a quin punt són considerades pel govern espanyol i per la Constitució.
Segur que la meva opinió és subjectiva i probablement poc rigorosa o amb poc coneixement de dret, però sí que em preocupa el fet que una resolució per unanimitat del Parlament català pugui ser anul·lada per 7 magistrats, set persones a qui no vull jutjar el seu posicionament polític ni moral.
Això és realment una democràcia. Pot un Tribunal, format per 12 magistrats anul·lar, amb cinc vots contraris, una llei aprovada per unanimitat de tots els parlamentaris representants de tots els catalans? Si això és legal i legítim, em puc imaginar què passa i passarà amb totes aquelles lleis que només s'aproven per majoria absoluta dels parlamentaris catalans, amb el vot en contra dels amics i simpatitzants del govern de Madrid i del Tribunal Constitucional.
Mentre no em demostrin el contrari, continuaré pensant que la democràcia en el nostre país està malalta i en perill, i que els catalans que estimem la nostra cultura, la nostra llengua i el nostre país, tenim totes les de perdre.