divendres, 12 de maig del 2017

Rajoy no té cap interès en retirar les restes del dictador

No sé si és molt important el fet que les despulles del dictador Franco reposin al Valle de los Caidos o no, en tot cas la simbologia és clara i les persones que opinen en un sentit o l'altre tenen molt clar què significa per a elles que hi continuï descansant o es desenterri i donin les restes a la família.
Una cosa sí que és ben clara i és reconèixer qui ha mantingut viva la història del dictador i l'ha defensat en tot moment. Han estat els descendents dels feixistes i la seva política infiltrats en el sistema democràtic dins del Partit Popular. Negar aquesta evidència és una rucada.
La discussió i posterior votació al Congrés de Diputats sobre el futur de les despulles de Franco no deixa de ser una pantomima amb la intenció de rentar-se la cara uns polítics que quan han tingut majoria absoluta no han fet res per resoldre-ho. Aquest ha estat el gran error del partit socialista espanyol, una alternativa en fals del Partit Popular. 
Durant tots aquests anys de transició hem estat governats per una dreta nostàlgica del franquisme i d'una esquerra indecisa i gens determinant, que no ha sabut aprofitar les seves majories per practicar una veritable política progressista i d'esquerres. No és estrany, doncs, que el PSOE es trobi en la situació actual, víctima de la seva pròpia indefinició.
Per què s'ha plantejat la retirada de les restes del dictador d'aquesta manera, sabent que el PP no s'hi veu obligat ni en té cap tipus d'interès ni intencions de fer-ne cas? És una prova més de la incertesa i desorientació del PSOE que necessitarà molts anys per tornar a ser un partit amb capacitat de governar Espanya. Tenim, doncs, molts anys per endavant de PP, el partit que aglutina l'extrema dreta espanyola.