dilluns, 3 d’abril del 2017

Gibraltar com a moneda de canvi al marge dels gibraltarenys

No sé si podem parlar de manera de ser del poble espanyol o si ho hem de centrar en els governants, siguin del PP o del PSOE, però és visible i palpable que no entenen res sobre pobles, diversitat, respecte i drets. Vivim aquests dies d'inici del Brexit una munió de declaracions a favor de l'annexió de Gibraltar per part dels ministres del PP, sense que en cap moment pensin en l'opinió que puguin tenir els gibraltarenys. És simplement un exercici de poder i possessió.
¿Els successius governs espanyols no han pensat mai el perquè del desig dels habitants de Gibraltar de continuar lligats amb el Regne Unit? ¿En algun moment no han pensat en la seducció? ¿Per què prefereixen imposar-se a la força enlloc de fer-los seus, engrescant-los, pensant en ells?
Els catalans ho tenim molt present, perquè en cap moment el govern espanyol ha fet res per fer-nos desistir, convèncer-nos que junts podíem fer un llarg camí respectant la nostra idiosincràsia, sinó que s'han dedicat a pressionar-nos econòmicament, socialment o culturalment, amb un finançament injust,  portant al Tribunal Constitucional les lleis socials aprovades pel Parlament català, posant pals a les rodes en la immersió lingüística...Tenien la paella pel mànec i ni tan sols s'ho varen proposar, perquè el que volen és obligar-nos a ser com tothom, uniformant els pobles d'Espanya i centralitzant tot el poder. I així no es fan les coses! Aquest excés d'orgull i patriotisme mal entès, el posen per davant de la intel·ligència que se'ls hauria de suposar.