dissabte, 8 d’abril del 2017

Els Comuns, ni carn ni peix

Com era d'esperar, les votacions d'aquest matí a l'assemblea del nou partit polític dels Comuns, han demostrat la seva opció per quedar-se amb la Puta i la Ramoneta, i continuar el paper que ha jugat fins ara Catalunya Sí que es pot al Parlament català. És allò de no definir-se clarament per intentar acontentar tothom, un fet que està vist i comprovat que a la llarga provoca descontentament a totes les parts.
El problema dels partits polítics és la indefinició, que sovint practiquen per evitar ser incoherents i faltar a les promeses. D'aquesta manera ningú els pot acusar d'haver mentit i incomplert les seves promeses electorals.
La indefinició també produeix desafecció i molt poca credibilitat dels partits i els seus dirigents. Veurem quins seran els primers passos d'aquesta nova força política sorgida del naufragi i rescat d'antics partits, i si la força que genera el començament dels projectes els deixa prou forts per fer bullir l'olla un quant temps fins que se'ls exigeixi definició i compromís al país.
Els resultats que s'han donat a les votacions de les línies independentista i unionista deixen veure que aquests últims predominen, si més no entre els assistents a l'assemblea d'avui. Això, però pot canviar segons l'evolució del procés que lideren Junts pel Sí i la CUP, però una cosa tenim molt clara: amb ells no es podrà comptar per res. Comoditat absoluta!