dimarts, 27 d’octubre del 2015

Sainets i vodevils per a una situació política de crisi

Per a Rajoy, tot el que està succeint al Parlament català és un sainet que es desmuntarà en quatre dies o, el que és habitual, amb quatre sentències. Per a molts de nosaltres, tota la moguda d'escorcolls, ara als Pujol, ara als gestors del 3%, és un vodevil, que acabarà en no-res, o no!
Una cosa i l'altra no són jocs, sinó que és molt més seriós que això. Els dos milions d'electors que varen votar Junts pel Sí i la CUP, segueixen de prop els seus moviments, per tal que no es desviïn gaire del full de ruta promès. Miren la capacitat dels escollits per salvar totes les traves que els col·loca el govern espanyol, i d'aquesta manera poder avançar en el camí iniciat. Caldrà veure de què són capaços, però el que és evident, és que no es tracta de cap entreteniment.
Els escorcolls que s'estan fent a diferents domicilis, també a seus del PP, per les obres de les seves oficines, tenen la seva intencionalitat, al marge de la floritura que hi posa la policia judicial, però al darrere hi ha un greu atac a la democràcia, si es confirma la corrupció.
Estem molt acostumats a la república bananera, encara que es tracti d'una monarquia europea. Tenim un president del govern espanyol que no ens mereixem. Se l'ha titllat com el pitjor president de l'època democràtica posterior al feixisme del general. Malgrat tot la gent el vota, i té molt clar que guanyarà les eleccions, que el PP serà el partit més votat, la qual cosa li donarà la legitimitat de poder repetir com a president. A molts això ens preocupa, encara que ens diguin que és l'artífex de l'independentisme. A diferència de Guatemala, on ha estat escollit president un comediant professional, a Espanya hi tenim un aficionat, però que no té res a envejar al guatemalenc.