diumenge, 11 d’octubre del 2015

Fer-se sentir al Congrés de diputats

Estic a favor dels partits polítics catalans que opten a presentar-se a les eleccions generals, i en desacord amb els que decideixen abstenir-se'n, perquè encara que tinguin molt clara la independència i puguin creure que no han d'anar a fer res a Madrid, és important fer sentir la veu a quantes més institucions es pugui, i la CUP hauria de fer memòria de quan es considerava una formació estrictament municipalista i no volia optar a les eleccions al Parlament català. No serien on es troben ara.
Si tenim en compte el trist favor que ens han fet els representants catalans al Congrés de diputats del PP i PSOE, amb més raó és important que Madrid compti amb la veu de catalans que defensen els nostres interessos. 
He llegit que CDC i ERC estan estudiant la possibilitat de tornar a anar junts, ara en unes eleccions generals, vistos els resultats de les autonòmiques. No sé, per altra banda, si Podemos i ICV ho tenen tan clar, encara que aquests dies es parlava que, a diferència d'IU i Podemos, amb ICV hi podria haver pacte.
L'experiència d'ERC al Congrés, encara que en algunes ocasions hagin ratllat el ridícul i l'esperpèntic, penso que ha estat positiva, i tots sabien les nul·les possibilitats d'incidir en res, sobretot tenint en compte la majoria absoluta del PP. Si no parles no tens ocasió de fer-te escoltar.