dijous, 17 de setembre del 2015

El gran error de Catalunya sí que es pot

Permeteu-me que parli d'error i no d'engany, perquè vull pensar bé. El gran error de Catalunya sí que es pot l'acaba d'evidenciar el Cercle d'Economia. Les conclusions que es varen despendre de la trobada del Cercle han deixat sorpresos a gairebé tothom. Per una banda aquells que es refiaven que continuarien defensant l'unionisme a ultrança, - el ministre Jorge Fernández Díaz, per exemple, està molt ofès. Per l'altra, les persones que sempre havien donat per perdut qualsevol matís que donés esperances a un canvi de mentalitat, també s'han sorprès agradablement.
A banda, però de sorprendre'ns també han deixat molt clar que el discurs de la part sobiranista de Catalunya sí que es pot és erroni i no hi ha cap esperança a que el govern espanyol, del color que sigui, permeti una consulta o referèndum sobre el futur de Catalunya. El Cercle demana clarament que "si les forces independentistes guanyen el 27-S, es pugui celebrar un referèndum". És evident que saben que si guanya el no, el referèndum ens l'haurem de pintar a l'oli.
Que no s'enganyi ningú, qui vulgui referèndum que voti Junts pel sí o bé la CUP. Qui no desitgi poder-se expressar en referèndum, que voti la resta de forces polítiques, inclosa Catalunya sí que es pot.